Račan pozvao Ž. Antunović i Bandića na dijalog u vezi ravnatelja Svetog Duha

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan pozvao je danas potpredsjednicu stranke Željku Antunović i zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića na odgovornost prema stranci i uspostavu normalnog dijaloga umjesto sukoba koji je izbio zbog pokušaja smjene ravnatelja bolnice Sveti Duh.

Antunović je optužila Bandića i pročelnika gradskog Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara za koaliranje s HDZ-om u zagrebačkoj Gradskoj skupštini radi smjene Upravnog vijeća bolnice Sveti Duh, koje je prethodno ponovno za ravnatelja potvrdilo Dalibora Krpana.

Krpanovu smjenu, koju bi trebalo izglasati novimenovano Upravno vijeće, zatražio je Šostar optuživši ga za lažiranje izvješća o poslovanju bolnice.

Željka Antunović je u medijima izjavila da se nad Krpanom provodi linč jer mu se ne pruža mogućnost odgovoriti na optužbe, te zatražila da o tome slučaju raspravi i SDP.

Račan je na konferenciji za novinare rekao da od zagrebačkih SDP-ovaca želi utvrđivanje istine i prestanak "prepucavanja preko novina" koje šteti stranci.

"Oni koji misle da je ravnatelj gradske bolnice loše radio moraju izaći s jasnim argumentima i na osnovu njih poduzeti potrebne mjere, a ja kao predsjednik stranke neću arbitrirati umjesto nadležnih gradskih tijela", izjavio je Račan.

SDP je "otvoren reformi cijele stranke", pa i njezina zagrebačkog ogranka, i može izaći na lokalne izbore s kvalitetnom ekipom, rekao je Račan dodavši kako to ne znači smjenu Bandića.

Kada je riječ o slučaju HNS-ovca Srećka Ferenčaka i kaznenoj prijavi protiv njega zbog navodnih malverzacija s gradskim zemljištem, Račan je rekao kako je u tom slučaju riječ o političkoj i moralnoj kompromitaciji.

S političke funkcije treba otići i kad nema kršenja zakona, a nije politički i moralno prihvatljivo obogatiti se na gradskom zemljištu, kazao je Račan.

Pročitajte više