Radoš: Ovo treba biti zadnja kriza koalicije

PREDSJEDNIK Libre (Stranke liberalnih demokrata) Jozo Radoš izjavio je danas da ovo treba biti zadnja kriza u vladajućoj koaliciji, te da, ukoliko nema snage za dogovor oko temeljnih pitanja treba dogovoriti izbore.

Najavio je da će se na slijedećem sastanku vladajuće petorke Libra zauzimati za ´čišćenje odnosa´, a ukoliko to ne bude moguće onda za izlazak na izbore.

Libra pozdravlja bilateralne razgovore SDP-a i HSS-a, kako bi raščistili međusobne odnose, ali smatra da se konačne odluke trebaju donositi unutar cijele vladajuće koalicije, rekao je Radoš na današnjoj konferenciji za novinare.

Osvrčući se na privatizaciju Sunčanog Hvara rekao je kako je poništenjem natječaja i prodaje tog poduzeća nanesena šteta Sunčanom Hvaru, gradu Hvaru, ali i ukupnom ugledu Hrvatske.

Libra podupire svaku raspravu o Sunčanom Hvaru, ali smatra da je činjenično sve jasno što se događalo, te da je pitanje politike da oni koji su loše radili snose sankcije.

Primjer nerealnih ambicija i kako to izgleda kad lokalni moćnici vode gospodarstvo je ´hajdučka privatizacija Željezare Sisak´ i njena prodaja ruskom ´Mečelju´, rekao je Radoš.

O ulozi predsjednika Mesića u tome, kako je rekao, ne treba govoriti jer je njegova uloga jasna. Vlada je ponovo dovedena u poziciju da politikom svršenog čina pokriva nečije ambicije, a na teret poreznih obveznika, ustvrdio je i pozvao Vladu da ne pristane na takvu politiku svršenog čina.

Na novinarski upit hoće li Libra pokrenuti pitanje odgovornosti hrvatskog predsjednika Mesića, jer je lagao da nije potpisao protokol oko prodaje Željezare, član Glavnog odbora Libre i potpredsjednik Vlade Goran Granić odgovorio da neće.

Svaki je čovjek u javnom životu odgovoran za ono što govori i radi, zaključio je Granić.

Na pitanje kada će Vlada, umjesto smijenjenih, imenovati nove članove Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Granić je rekao da Vlada može privremeno preuzeti ulogu Uprave HFP-a.

Sadašnja situacija nije dobra, sustav mora funkcionirati, a na Ministarstvu gospodarstva je da predloži rješenja, rekao je Granić.

Pročitajte više