Rakar: Prvo su me priveli zbog pisanja o Carli del Ponte, a onda i zbog Sanaderova BMW-a

MARKO RAKAR, bloger koji je uhićen zbog objave Registra hrvatskih branitelja, u pauzi između dva saslušanja napisao je za Večernji list kako je prvu zapaženiju "političku" pažnju njegovo pisanje na blogu dobilo u trenutku kada je Carla del Ponte odlučila izjaviti kako je Hrvatska udovoljila kriterijima te da ona više ne stoji na putu između Hrvatske i EU-a.

"Tada se povela velika rasprava u Saboru, a zastupnica Marija Lugarić izišla je za govornicu i citirala moje riječi s bloga na kojem sam ustvrdio kako nas je od EU-a do sada čuvala Carla del Ponte, dok se od tog trenutka moramo brinuti sami. Makar sam čest gost po Europi, ne idealiziram je previše i znam da ona nije rješenje naših problema te da to rješenje moramo pronaći sami", piše Rakar za Večernji.

Prema njegovim riječima, upravo je Carla del Ponte osobno odgovorna za njegov prvi obavijesni razgovor u životu. "Naime, Ante Tomić u jednome je času pisao o Rahimu Ademiju (tadašnjem haaškom optuženiku). Ja sam potom napisao vrlo kratak osvrt rekavši kako je priča o Rahimu Ademiju priča s više ljubavi i domoljublja nego mnoge druge ratničke priče kojima smo tada bili zasipani", kazao je.

Na policiji i zbog pisanja o Sanaderovu blindiranom BMW-u

"Nakon nekoliko dana pojavio se komentar na blogu čiji se autor predstavio kao Ademijeva kći te je ukratko napisao da bi mama Valentina (ako se dobro sjećam) pošteno izmlatila Carlu del Ponte, samo da može. Čudom Google optimizacije, moj je blog bio prvi na ključne riječi Rahim Ademi, komentar je bio dobro vidljiv i njegov branitelj odmah je policiji prijavio da se netko lažno predstavio na internetu (zamislite vi samo taj bezobrazluk!), no kako se radilo o Haagu i slučaju visoke vidljivosti, policija je navalila te sam tako odradio svoj prvi obavijesni razgovor", piše Rakar.

"Na policiji sam potom bio još nekoliko puta, među ostalim, i zbog Sanaderova blindiranog BMW-a, ali i zbog mog projekta biračkih popisa", nastavlja Rakar.

"Moj prijatelj Tomislav Klauški na portalu Index.hr nazvao me hakerom bez završenog fakulteta. U trenutku kad je to objavio s lijeve mi je strane na TED-u sjedio Bill Gates, a s desne Al Gore. Čitajući taj tekst na Indexu i osvrnuvši se oko sebe, shvatio sam da mogu živjeti i s etiketom koju mi je zalijepio Klauški", zaključio je Rakar.

Pročitajte više