"Raosovi dani" u Imotskom od 2. do 8. srpnja

KULTURNA udruga "Raosovi dani" u Imotskom i Društvo hrvatskih književnika u Zagrebu raspisali su natječaj za monodramski tekst o slobodnoj temi, pisan na hrvatskom jeziku ili narječju, za ovogodišnje Prve Raosove dane, koji će se u Imotskom održati od 2. do 8. srpnja.

Stručni ocjenjivački sud posebno će vrjednovati tekstove nastale preradbom Raosovih djela ili tekstove nastale po motivima iz života i djela tog pisca, a prvonagrađena monodrama bit će izvedena na 10. Raosovim danima 8. srpnja u Medovu Dolcu kod Imotskoga.

Nagrada za najbolju monodramu raspisuje se treći put, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. srpnja ove godine, izvijestila je u ime organizatora Suzana Budimir iz imotskog Centra za kulturu.

Monodramu od deset do dvadeset kartica teksta do 15. lipnja ove godine treba poslati u tri primjerka ili na računalnoj disketi, pod autorskom šifrom, na adresu Raosovi dani, Starčevićeva 7, Imotski. Rukopisu treba priložiti i zatvorenu omotnicu u kojoj je ime, prezime, adresa i telefonski broj autora.

Za Raosove dane bit će otkupljeni i drugi monodramski tekstovi koje preporuči stručni sud sastavljen od predstavnika Društva hrvatskih književnika i Udruge "Raosovi dani".

Pročitajte više