Raspisana tjeralica za petoricom osumnjičenika u "slučaju Lora"

POLICIJSKA uprava splitskodalmatinska zaprimila je danas nalog za raspisivanjem tjeralice za petoricom od osmorice optuženika u tzv. "slučaju Lora", koji je Županijski sud poslao policiji još 20. listopada, na temelju čega je danas i raspisana tjeralica, potvrdio je načelnik Ureda načelnika PU Ninoslav Ćurić.

O tome je obaviješteno Ministarstvo unutarnjih poslova, te će svi policijski službenici u Hrvatskoj, sukladno zakonskim ovlastima, dobiti sve informacije potrebne za postupanje kako bi mogli poduzeti mjere da se osobe za kojima je tjeralica raspisana privedu, kazao je Ćurić.

Tjeralica je raspisana za petoricom od osmorice optuženih za ratni zločin u Lori 1992. godine - prvooptuženim Tomislavom Duićem, te za Josipom Bikićem, Miljenkom Bajićem, Davorom Banićem i Emilijom Bungurom.

Na upit zna li zašto je nalog sa Županijskog suda do Policijske uprave, koje dijeli tek desetak metara, "putovao" čak sedam dana, Ćurić nije mogao odgovoriti.

Na Županijskom sudu danas nisu bili dostupni za izjave.

U splitskom zatvoru na Bilicama od 11. listopada, kada je s Vrhovnog suda stigao nalog za pritvaranjem optuženika, nalaze se Tonči Vrkić, Ante Gudić i Anđelko Botić.

Duić, Bikić i Bajić bili su nedostupni i tijekom prvog suđenja 2002. godine kada je Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Slavka Lozine donijelo oslobađajuću presudu, koju je Vrhovni sud poništio u kolovozu ove godine.

Pročitajte više