Ratko Mladić lociran u Srbiji?

RATNI zločinac i haški bjegunac, general Ratko Mladić, lociran je navodno prije tri tjedna u Srbiji. Trenutačno su u toku pokušaji da ga se nagovori na dobrovoljnu predaju, jer bi akcija uhićenja bila visoko rizična, tvrde za srpski Glas javnosti dobro obaviješteni izvori iz sigurnosnih krugova Srbije.

Srpski ministar obrane Dragan Šutanovac uputio je Mladiću javni apel te ga pozvao na mirnu predaju. S druge strane, srpske vlasti čekaju i pogodan trenutak kako bi obavile akciju uhićenja zbog bojazni oko mogućih reakcija u javnosti.

"Dođite i uhitite me", poruka je koju je Mladić navodno preko posrednika poslao pregovaračima te dodao kako on u Haag dobrovoljno neće otići, objavio je banjalučki Glas Srpske, pozivajući se na visoki pozicionirani izvor pri srpskoj policiji.

"Pregovori sa Mladićem o njegovoj predaji vođeni su prije dvadesetak dana preko posrednika. On tom prilikom nije pristao ni na koje uvjete, a ponuđene su mu velike povlastice, ponajviše za obitelj", navodi isti izvor. Navedeno je kako su srpski specijalci još u četvrtak navečer pretraživali dijelove planine Jastrebac u južnoj Srbiji, koji se prostiru od Kruševca, prema Nišu i Prokuplju.

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više