Razina Dunava raste, vodeni val sutra napušta Hrvatsku

RAZINA Dunava i dalje raste. U Vukovaru je u 11 sati izmjeren vodostaj od 687 centimetara, što je 12 centimetara više nego prethodnog dana. No, lokalne vlasti i dalje ističu kako je sve pod kontrolom.

Mario Spajić iz Hrvatskih voda ističe kako se kretanje razine Dunava pomno prati, te je sve spremno za reakciju ukoliko do toga dođe. Na Otoku sportova, najugroženijem dijelu Vukovara, postavljeni su zečji nasipi. Kuće trenutno nisu u opasnosti, ali 20 ljudi iz Civilne zaštite jutros je ipak postavljalo dodatne vreće s pijeskom za svaki slučaj.

Najgori dio vodenog vala tijekom dana se očekuje u Iloku. Tamo su zečji nasipi postavljeni tako da brane Ribarsku ulicu i Ulicu Ivana Gorana Kovačića. Vodeni val bi u ponedjeljak trebao napustiti Hrvatsku, a dodatne probleme mogle bi stvoriti jedino iznenadna i jaka kiša.

Spasio lanad iz Dunava

Vukovarac Željko Mažar iz nabujalog Dunava spasio je dva laneta dok je obilazio svoju vikendicu na kupalištu Orlov otok, koje se trenutno nalazi pod vodom. Dva su se laneta zaplela u granje, a Mažar ih je pronašao i stavio u svoj čamac, te ih odveo veterinaru.

Pročitajte više