Razriješen predstojnik Državne uprave u Šibeniku Z. Petković

NA PRIJEDLOG Središnjeg ureda za upravu, hrvatska Vlada razriješila je dužnosti Zorana Petkovića, dosadašnjeg predstojnika Ureda državne uprave u Šibenskokninskoj županiji.

Tu je informaciju, o kojoj se proteklih dana uglavnom nagađalo, danas službeno potvrdio i sam Petković, nakon što je dobio odluku o razrješenju. Do raspisivanja natječaja i izbora novog predstojnika za vršiteljicu dužnosti imenovana je Edita Grubišić, voditeljica kadrovskog odjela Ureda državne uprave u županiji.

Kako se navodi u službenom obrazloženju Središnjeg vladina ureda za upravu, Petković je smijenjen zbog učestalih pritužbi na rad i postupanje. Neslužbeno se doznaje da mu se posebno zamjera neučinkovitost što grad i županija nisu na korištenje dobili državno zemljište na prostoru buduće gospodarske zone na Podima.

Petković, međutim, tvrdi kako je rješenje nezakonito, te da je riječ o "najgrubljem političkom revanšizmu", s obzirom na to da je on član SDP-a, s kojim je i ušao u Gradsko vijeće Šibenika kao vijećnik na prijevremenim izborima održanima u travnju ove godine.

"Čujem da mi se zamjera što se navodno nisam angažirao oko toga da zemljište na budućoj gospodarskoj zoni na Podima konačno prijeđe iz vlasništva države u ruke grada i županije. Svi koji prate lokalnu politiku znaju, međutim, da sam se upravo ja, iako to nije moja nadležnost, najviše bavio baš Podima. Za početak, uspio sam da vlasništvo Hrvatskih šuma prijeđe u ruke države. Prema tomu, ili to čelnici vladajuće stranke ne znaju, ili me, s obzirom na predstojeću predizbornu kampanju za lokalne izbore, žele denuncirati u javnosti", kazao je danas Petković.

Najavio je kako će iskoristiti sve raspoložive zakonske mogućnosti jer, ponovio je, razrješenje nije zakonito.

"Ja sam na mjesto predstojnika izabran natječajem, bez vremenskog roka za obavljanje tog posla. Ako i postoje pritužbe na moj rad, kako stoji u obrazloženju, onda je po zakonu trebalo najprije provesti stegovni postupak, a to nije učinjeno", tvrdi Petković.

Uz razrješenje Zorana Petkovića u šibenskoj se javnosti spominje ime predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, Ante Kulušića. Kulušić, međutim, nije želio komentirati Vladinu odluku, ni navodnu ulogu županijskog HDZ-a u ovom slučaju.

"Sve je obrazložila Vlada, odnosno državni tajnik za središnju upravu u svom prijedlogu. Nemam tomu što dodati", kazao je Kulušić.


Pročitajte više