Republička koordinacija udruga osudila Vladinu odluku o gradnji stanova za Srbe povratnike

REPUBLIČKA koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je najoštrije osudila odluku hrvatske Vlade da se izbjeglim Srbima izgradi, odnosno kupi 4.000 stanova i predložila da se inzistira na pravednoj ratnoj odšteti od strane Srbije i Crne Gore koji su bili agresori.

U otvorenom pismu Vladi Koordinacija inzistira na stajalištu da prioritet u stambenom zbrinjavanju trebaju imati oni koji su se borili za Hrvatsku, a ne oni koji su je napustili i poziva Vladu da preispita svoju odluku.

Navodeći kako poštuju nastojanje Vlade da stambeno zbrine sve hrvatske državljane, bez obzira na nacionalnu pripadnost, Koordinacija istovremeno upozorava da je nažalost još uvijek više od 13.000 invalida Domovinskog rata i više desetaka tisuća hrvatskih građana, branitelja, stambeno nezbrinuto. Upozoravaju i podsjećaju da je njihova imovina uništena u ratnim razaranjima u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, te za nju nisu dobili nikakvu naknadu.

Predlažemo Vladi RH da inzistira na pravednoj ratnoj odšteti od strane Srbije i Crne Gore koji su bili agresori na Hrvatsku, te da se od dobivenih sredstava pristupi izgradnji stanova za Srbe povratnike, stoji u otvorenom pismu Republičke koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojeg su uputili s današnje sjednice.

Pročitajte više