Riječko poglavarstvo podupire Šestanovu kandidaturu za ravnatelja Kazališta lutaka

RIJEČKO Gradsko poglavarstvo poduprlo je danas kandidaturu Srećka Šestana za mjesto ravnatelja Gradskog kazališta lutaka, a na temelju prijedloga Odjela gradske uprave za kulturu.

Na natječaj za to mjesto, raspisan 8. ožujka 2003., uz Šestana, dosadašnjeg intendanta HNK "Ivana pl. Zajca", prijavili su se Denis Brižić, glumac Hrvatskog narodnog kazališta "Ivan pl. Zajc", i Gordan Pičuljan, glumac Zagrebačkog kazališta lutaka. Odjel gradske uprave za kulturu razmotrio je kandidature i ocijenio da bi Šestan odgovarao zahtjevima posla ravnatelja te ustanove.

U svom obrazloženju gradski Odjel za kulturu ustvrdio je da je Šestan u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, obnašajući funkciju ravnatelja, prvi put od 1995. do 1999. godine kvalitetno poboljšao repertoar i započeo s revijom lutkarskih kazališta, koja je uskoro postala međunarodna. U tom razdoblju, navodi se u obrazloženju, to je kazalište proglašeno najuspješnijom ustanovom u kulturi grada Rijeke.

Imenovanje Srećka Šestana na mjesto ravnatelja toga kazališta treba potvrditi riječko Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici.



(Hina) dsil jn

Pročitajte više