Rijeka: Osnivanje riječke poduzetničke zone

MINISTAR obrta, malog i srednjeg poduzetništva Željko Pecek i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavili su nakon današnjeg sastanka u Rijeci suradnju u osnivanju nove poduzetničke zone i regionalne razvojne agencije za riječko poduzetništvo.

Obersnel je na konferenciji za novinstvo kazao da će u poduzetničkoj zoni u Škurinjama na 50.000 četvornih metara biti smješteni svi sadržaji za razvoj poduzetništva kao što su poduzetnički inkubator PORIN, tehnološko-inovacijski centar i regionalna razvojna agencija osnivanje koje je u pripremi.

Ministar Pecek je, istaknuvši da će Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva poduprijeti taj projekt i financijski, izrazio zadovoljstvo razvojem poduzetništva na riječkom području. Iznio je podatak da je Ministarstvo u poduzetništvo na tome području u zadnje dvije godine uložilo 270 milijuna kuna.

Najavio je da će Ministarstvo uskoro početi objavljivati tzv. crne liste banaka koje ne podupiru poduzetništvo jer ne odobravaju zajmove poduzetnicima. Upozorio je kako će preporučiti jedinicama lokalne samouprave da povuku pologe iz tih banaka.

Pročitajte više