Rijeka: Otkriveni počinitelji provala u kojima je ukradeno robe i novca u vrijednosti oko 600 tisuća kuna

DJELATNICI Policijske uprave primorsko-goranske završili su kriminalističku obradu nad trojicom Riječana te utvrdili da su oni u razdoblju od godine i pol dana počinili niz provalnih krađa na području Krka, Rijeke i Opatije počnivši štetu od ukupno 600.000 kuna, izvijestila je danas na konferenciji za novinstvo glasnogovornica PU Mirjana Kulaš.

Trojica Riječana, od kojih dvojica 23-godišnjaka i jedan 24-godišnjak, počinili su ukupno 17 provala u razdoblju od 2002. do travnja 2004. godine.

Na području otoka Krka u provalnim krađama odnijeli su predmeta i novca u ukupnoj vrijednosti od 400.000 kuna, a na području Opatije i Rijeke oko 200 tisuća kuna.

Veći je dio predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.

Najveća provalna krađa izvedena je u Robnoj kući "Krk" u Krku i u tamošnjoj zlatarnici "Valenti" kada su odnijeli zlatnine, srebrnine i naočala u vrijednosti od 324.800 kuna.

U poštanski ured Paveki u Kostreni pokraj Rijeke provalili su tri puta, a u dva slučaja odnijeli su čelični sef s novcem. Jednom je u njemu bilo 57.000, a drugi put 98.000 kuna.

Uz ta kaznena djela, utvrđeno je da su trojica mladih Riječana provaljivala i u kioske i druge poštanske urede uzimajući, uz ostalo, telefonske bonove, srećke, računalnu opremu, cigarete, ronilačku opremu i slatkiše.

Kaznena prijava protiv trojice osumnjičenih upućena je redovitim putem u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom, što znači da neće biti pritvoreni, a početak suđenja čekat će na slobodi, rečeno je na konferenciji za novinare PU primorsko-goranske.

Pročitajte više