Rijeka proslavila 10. obljetnicu utemeljenja Gradskog vijeća

PRIGODNOM svečanošću večeras je u Rijeci proslavljena 10. obljetnica utemeljenja riječkoga Gradskog vijeća 1993., čime je taj grad postao jedinica lokalne samouprave.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je, govoreći o deset riječkih godina, od važnijih gradskih projekata istaknuo zajam Europske banke za obnovu i razvoj za gradnju kanalizacijskog sustava zapadnog dijela grada. Time je, naveo je, Rijeka privukla pozornost svjetskih novčarskih ustanova i izišla na svjetsko novčarsko tržište.

Obersnel je podsjetio i gradnju riječkih prometnica, istaknuvši kako je to okosnica i smjernica razvoja grada jer riječka luka bez povezanosti sa zaleđem ne može konkurirati okolnim lukama.

Posebno je napomenuo negativan odnos Rijeke prema fašizmu, ustvrdivši kako je Rijeka isticala svoj antifašizam kad to mnogi drugi u Hrvatskoj nisu činili.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Glavan kazao je da političare u gradu mora zabrinuti sve manji izlazak građana na izbore, kazavši kako građani od političara traže više nego oni daju.

(Hina) dsil mć

Pročitajte više