Rijeka: u dječjoj karnevalskoj povorci sudjelovalo šest tisuća djece

Dječja karnevalska povorka, u kojoj je bilo oko šest tisuća djece u više od 80 maskiranih skupina, prošla je danas središtem Rijeke osmu godinu zaredom.

U povorci je sudjelovalo 27 dječjih vrtića, nekoliko igraonica, Hrvatska udruga bijelog štapa "Homer", Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Udruga "Vita" za prevenciju ovisnosti i 27 osnovnih škola iz Rijeke i okolice.

Sudjelovali su i gosti iz osnovnih škola iz Slovenije i Italije, skupine iz Kaštela, Bola na Braču i Vrboske na Hvaru, te mažoretkinje iz Dugog Sela i Svetog Ivana Zeline. Povorku su pratili voditelji na sedam pozornica postavljenih za tu prigodu.

Prijepodne je održan i tradicionalni Maškarani rally "Pariz-Bakar", u kojem su je sudjelovalo oko oko 500 maskiranih vozača i putnika u stotinjak posebno uređenih vozila na dionici između riječkog predjela Pariza i nekoliko kilometara udaljenog Bakra.

Ta se priredba u sklopu riječkog karnevala održava od godine 1990. Organizator tog relija je Autoklub Rijeka, suorganizator Turstička zajednica Rijeke, a pokrovitelj grad Bakar.

I u Opatiji je danas održan tradicionalni karneval, ovaj put zbog infrastrukturnih radova na prometnicama, bez povorke. Središnji dio programa današnjeg karnevala u kojem je sudjelovalo dvadesetak maskiranih skupina održan je na kupalištu Slatini.

(Hina) xdsil yjn

Pročitajte više