Rim: Air Adriatic nije na talijanskoj crnoj listi

ZA HRVATSKU zrakoplovnu tvrtku Air Adriatic ne postoje nikakve restrikcije ili zabrane za letove u Italiji ili nad talijanskim zračnim prostorom, priopćila je u petak navečer talijanska agencija za civilno zrakoplovstvo (ENAC).

Talijanski list "Repubblica" pisao je proteklih dana da se riječka zrakoplovna kompanija nalazi na crnoj listi kompanija sa zabranom letenja na talijanskom prostoru, što je ENAC opovrgao.

U Rimu su u petak u ENAC-u razgovarali direktor Air Adriatica Dean Čabrić, tehnički menadžer Aleksandar Mojsov i direktor zračne operative Zeno Singer, s direktorom ENAC-a za transport Francescom Persicom i šefom inspekcije ENAC-a Enricom Deodatijem, koji je večeras i potpisao priopćenje u kojem kaže kako ta agencija nikada nije pokrenula nikakvu restriktivnu akciju protiv te hrvatske kompanije.

Čabrić je rekao da je isto priopćenje dobio i od švicarske agencije za regulaciju zračnog prometa, odnosno da ni u toj zemlji nije zabranjeno letenje zrakoplova Air Adriatica.

Talijanska agencija ANSA objavila je u petak navečer vijest o priopćenju ENAC-a, te je navela da su "neutemeljene vijesti koje su prenijeli neki nacionalni listovi po kojima bi Air Adriatic bio na nekoj crnoj listi".

Agencija je prenijela i da talijanski nacionalni koordinator letenja (SAFA) potvrđuje nepostojanje bilo kakve restrikcije protiv Air Adriatica. Čabrić je najavio mogućnost pokretanja procesa protiv listova koji su napisali neistinu o njegovoj kompaniji, a zbog koje joj je nanesena velika šteta. Talijanski odvjetnik Edoardo Vinci, koji zastupa Air Adriatic u Rimu, će, najverojatnije, pokrenuti tužbu.



Pročitajte više