Rimska zračna luka Ciampino zatvorena zbog dojave o bombi

Rimska zračna luka Ciampino je u nedjelju navečer privremeno zatvorena zbog anonimne telefonske dojave da se u zrakoplovu koji je poletio s Ibize nalazi bomba, ali se ona kasnije pokazala lažnom.

Charter zrakoplov koji je krenuo s Ibize presreo je zrakoplov talijanskog ratnog zrakoplovstva F16 i pratio do zračne luke u Ciampinu koja je zbog toga zatvorena.

Iz zrakoplova je izašlo svih 54 putnika i talijanska policija ga je pregledala, ali nije nađen nikakav eksploziv.

Rimska zračna luka je nakon opsežne kontrole ponovno otvorena za sav promet u 21 sat. Rimska zračna luka je nakon opsežne kontrole ponovno otvorena za sav promet u 21 sat.

Uhićen Iračanin sa satelitskim snimkama Rima

Američki vojnici i pripadnici američkih obavještajnih službi prije nekoliko dana uhitili su neimenovanog Iračanina i kod njega pronašli satelitske snimke pojedinih, za terorističke napade osjetljivih mjesta u Rimu, piše u nedjelju list Corriere della Sera.

Taj je muškarac, navodno blizak zloglasnom teroristu Abu Musabi al-Zarkawiju, uhićen u Iraku prije nekoliko dana. O uhićenju i pronađenim satelitskim fotografijama Amerikanci su obavijestili talijansku tajnu službu.

Satelitske snimke prikazuju rimsku zračnu luku Fiumicino, nekoliko bazilika i restorane McDonalds u gradu te druge lokacije.

Na popisu ciljeva terorističke organizacije al-Qaede, poslije Sjedinjenih Država, Španjolske i Velike Britanije, Italija se nalazi na četvrtom mjestu, piše Corriere della Sera. Italija je već primila brojne prijetnje raznih frakcija al-Qaede da će doći do terorističkih napada na tu zemlju ako ne povuče svoje snage iz Iraka.

Pročitajte više