Romney na Wall Streetu skupio najviše novca za kampanju, Obama drugi



USPRKOS okupaciji Wall Streeta i pobuni protiv kapitalizma, američki predsjednički kandidati ne ustručavaju se od prikupljanja predizbornih sredstava u financijskom sektoru. Financijaši s Wall Streeta najviše su novca iskrcali pred republikanca Mitta Romneyja, iako nisu zanemarili ni Baracka Obamu.

Romney, koji od početka stranačke kampanje važi kao jedan od najizglednijih republikanskih kandidata za predsjednika, na Wall Streetu je prikupio 7,5 milijuna dolara, prenosi Truth-out. To je gotovo četvrtina od 32 milijuna koliko je Romney ukupno skupio u svojoj kampanji i duplo više nego što je Wall Street uplatio za Obaminu kampanju.

Aktualni američki predsjednik iz financijskog sektora dobio je 3,9 milijuna dolara, što čini oko četiri posto sredstava koje je Obama do sada skupio u kampanji. Američki predsjednik trenutno raspolaže s čak 89 milijuna dolara koje može potrošiti u lovu na drugi mandat u Bijeloj kući.

Na trećem mjestu među "favoritima" Wall Streeta je kontroverzni guverner Teksasa Rick Perry, koji je jedno vrijeme bio smatran republikanskim favoritom, ali mu je popularnost u međuvremenu drastično opala. Perry je do sada prikupio ukupno 17,2 milijuna dolara.

Pročitajte više