Ruski bankar potvrdio: Agrokorom će upravljati međunarodni stručnjaci, a ne Todorić

Foto: Sberbank, Index

ČINI se kako su dani Ivice Todorića na čelu Agrokora odbrojani. Novinarima je to danas neizravno potvrdio predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak, koji je istaknuo kako u Sberbanku imaju "jasan plan, jasne korake o tome što sve treba napraviti u sljedećim danima - od usuglašenosti s postojećim vlasnicima i menadžmentom Agrokora, promjene menadžmenta, preko ubrizgavanja dodatnih novčanih sredstava u kompaniju i aktivno restrukturiranje kompanije".

> GOTOVO JE Postignut dogovor, Rusi postavljaju upravu u Agrokor

Na pitanje vezano uz promjene u menadžmentu Agrokora te što će biti s obitelji Todorić, Henjak je kazao kako će upravljanje kompanije biti povjereno međunarodnim stručnjacima, posebno iz područja maloprodaje (retail), koje danas pokriva Konzum, a dodatne promjene bit će u dijelu vođenja kompanije u smislu financija.

Novi menadžment

Na ponovni upit što će biti sa sadašnjim vlasnikom Agrokora, rekao je kako to nije pitanje za njega.

"Na čelu plana restrukturiranja bit će novi menadžment. Osobe još ne znamo, izabiremo ih mi svi skupa", kazao je Henjak.

Posebno će se voditi računa o dvije komponente - trenutnim zaposlenicima Agrokor grupe i svim dobavljačima, posebno malih i srednjih poduzetnika, istaknuo je.

> POTVRĐENA I BLOKADA KONZUMA Ostali blokirani Agrokor, Ledo, Jamnica, Tisak, Belje i PIK

Pročitajte više