Ruski liječnik pao kroz prozor jer se žalio na uvjete rada. Ovo je treći takav slučaj

Screenshot: YouTube

RUSKI liječnik pao je s bolničkog prozora nakon što se požalio na uvjete u kojima moraju raditi zdravstveni radnici. Ovo je treći takav slučaj nakon pojave koronavirusa u Rusiji.

Aleksandar Šulepov (37) bori se za život nakon što je snimio i objavio video u kojem tvrdi kako mu je naređeno da radi unatoč tomu što je pozitivan na covid-19. 

On i kolege upozorili su i na nestašicu opreme u gradu Voronježu na jugozapadu Rusije. 

Šulepov je video snimio s kolegom Aleksandrom Kosjakinom, kojeg je policija pozvala pod sumnjom da širi lažne vijesti. 

Nalazi se u teškom stanju

Nakon što je hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom, Šulepov je snimio drugi video, u kojem govori kako na njega ipak nije izvršen pritisak. 

Tijekom liječenja u bolnici ovaj specijalist hitne pomoći pao je s drugog kata te je zadobio teški prijelom lubanje i u teškom je stanju. 

Međutim, ovo nije prvi takav slučaj.

Dvije liječnice nedavno su preminule nakon što su pale s prozora. Također su upozoravale na nedostatak zaštitne opreme. 

Natalija Lebedeva (48) preminula je nakon pada sa šestog kata moskovske bolnice nakon što su je kolege optužile da je proširila koronavirus. 

Jelena Nepomnjaščaja (47) također je preminula uslijed pada s prozora u bolnici u Krasnojarsku. Kolege kažu kako se žalila na "akutni nedostatak" zaštitne opreme za zdravstvene radnike. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više