Sabor: HSLS, IDS i HDZ zatražili očitovanje Vlade o stanju u "Viktoru Lencu"

KLUBOVI zastupnika HSLS-a, IDS-a i HDZ-a na početku današnjeg saborskog zasjedanja zatražili su da u Sabor što hitnije dođe premijer Ivica Račan i izvijesti zastupnike o rezultatima dogovora oko spašavanja riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac".

Taj je zahtjev prvi uputio HSLS-ovac Željko Glavan, pozvavši premijera Račana i potpredsjednika Vlade Slavka Linića da, ako je to moguće, već danas dođu u Sabor i izvijeste o stanju u Lencu te u kojoj su fazi pregovori između kreditora i dioničara riječkog brodogradilišta.

"To je vrlo osjetljivo pitanje jer u brodogradilištu radi 1200 radnika, 12.000 kooperanata je vezano uz to poduzeće. Radnici se ucjenjuju da će ili raditi besplatno ili dobiti otkaz, upućena je i policija, a direktor poduzeća Damir Vrhovnik govori da se na problemima Lenca skupljaju politički bodovi", rekao je Glavan.

Potpunu informaciju o stanju u Vikoru Lencu od Vlade je zatražio i IDS-ovac Damir Kajin, koji smatra da o tom problemu mora progovoriti i Sabor, a isto smatra i Jadranka Kosor (Klub HDZ-a).

Predsjedavajući Ivica Kostović rekao je da će taj zahtjev proslijediti Vladi.

Sabor nastavlja rad raspravom o Vladinom Konačnom prijedlogu zakona o ravnopravnosti spolova.

Prije početka sjednice, predstavnici zagrebačke navijačke skupine Bad Blue Boys zastupnicima su ispred Sabora dijelili letke kojima, u ime svih hrvatskih navijačkih skupina, prosvjeduju protiv predloženog zakona o sprječavanju nasilja na sportskim natjecanjima.

Navijači ističu da nisu protiv kažnjavanja izgrednika, ali ni za rigorozno kažnjavanje navijača kako je, drže, predviđeno predloženim zakonom, kojemu je, smatraju navijači, očita namjera uništiti hrvatsku navijačku scenu.

U letku najavljuju da će se protiv tako predloženog zakona boriti svim legalnim sredstvima, uključujući i masovne prosvjede širom Hrvatske i ispred Sabora.



Pročitajte više