Sabor sutra o promjenama u Zakonu o socijalnoj skrbi

HRVATSKI sabor sutra će raspravljati o 20ak promjena u Zakonu o socijalnoj skrbi.

Gotovo polovica tih promjena izravno je pogodna za korisnike. Tako se, primjerice, pri utvrđivanju prihoda poljoprivrednika u prihode ne bi ubrajale državne potpore, osim dohodovne potpore; pri ostvarivanju osobne invalidnine korisnicima se u prihod ne bi uračunavala alimentacija i obiteljska mirovina; doplatak za pomoć i njegu, neovisno o prihodu, mogle bi dobiti i slijepe, gluhe i gluho-slijepe osobe.

Promjene Zakona o socijalnoj skrbi što ih predlaže Vlada trebale bi osigurati jednostavniji postupak dobivanja pomoći za uzdržavanje radno sposobnim nezaposlenim osobama, omogućiti zbrinjavanje odraslih osoba kojima je potrebna dugotrajna stacionarna skrb, itd.

Sabor će u sutrašnjem nastavku 32. sjednice raspraviti i predložene izmjene Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Pred zastupnicima će se naći i Vladin prijedlog novog zakona o zaštiti prirode, te izmjene i dopune postojećeg Zakona o zaštiti prirode što su ih predložili SDP-ovi zastupnici.

Pročitajte više