Sabor završio ovotjedni rad, nastavak u slijedeći utorak

HRVATSKI Sabor popodne je zaključio raspravu o predloženom zakonu o zdravstvenoj zaštiti, čime je završio ovotjedno zasjedanje.

Spomenuti prijedlog, koji prolazi prvo saborsko čitanje, dobio je potporu većine parlamentarnih klubova, unatoč ocjeni da ga nije dobro donositi mimo paketa ostalih reformskih zakona s područja zdravstva. U tom bi paketu, primjerice, trebali biti i zakoni o liječnicima, o stomatolozima, medicinskim sestrama, pravima bolesnika.

Ti će prijedlozi, obećao je ministar zdravstva Andro Vlahušić, doći u Sabor u travnju, jedino bi mogao kasniti zakon o pravima bolesnika, jer se mora dodatno uskladiti.

Oporba, koja je tražila da se današnja rasprava vrednuje kao prethodna, upozorila je također da nije dobro zdravstvenu mrežu planirati na koncu mandata jedne vlasti.

Sabor će 31. sjednicu nastaviti već u utorak, 1. travnja raspravom o izmjenama važećeg izbornog zakona koje je predložio saborski Odbor za Ustav i poslovnik.

Početak plenarnog zasjedanja, s uobičajene srijede pomaknut je na utorak kako bi Sabor stigao ispuniti ustavnu obvezu da novi, ili izmjene postojećeg izbornog zakona, donese do 2. travnja.

(Hina) tr/um sšh

Pročitajte više