SAMOBORSKA GLAZBENA JESEN OD 24. RUJNA DO 9. LISTOPADA

Na festivalu ozbiljne glazbe 29. Samoborskoj glazbenoj jeseni, koji će se održati od 24. rujna do 9. listopada, predstavit će se ugledna imena domaće i svjetske glazbene scene, najavio je na današnjoj konferenciji organizator te manifestacije samoborsko Pučko otvoreno učilište.

Organizator je izrazio zadovoljstvo zbog nastupa francuskog saksofonista svjetskog glasa Clauda Delanglea, kojega će posjetitelji imati prilike čuti uz Komorni orkestar Zagrebačke filharmonije, pod dirigentskom palicom Zlatana Srzića.

Zagrebačkim solistima na ovogodišnjoj Samoborskoj jeseni pridružit će se mlada hrvatska violinistica, trinaesetogodišnja Đana Kahriman, rekao je umjetnički ravnatelj te glazbene manifestacije Goran Merčep.

On je ujedno najavio da ovogodišnji festival ima ponešto izmijenjenu koncepciju. Tako uz "Samoborski ciklus", u kojemu su mladi samoborski talenti do sada imali priliku pokazati svoje glazbeno umijeće, od ove godine priliku da nastupe imaju i mladi glazbeni talenti iz cijele Hrvatske u sklopu ciklusa "Mladi talenti". Uz to, kako je rekao, bit će organiziran i niz stručnih seminara koje će održati ugledni svjetski glazbenici.

Najuspješnijima će biti uručene nagrade.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više