Sanader branio Hebranga zbog slučaja navodnog lažiranja

HRVATSKI premijer Ivo Sanader danas je u Saboru stao u obranu potpredsjednika njegove Vlade Andrije Hebranga, odbacivši navode da je Hebrang iznosio neistine u javnosti kada je govorio o lažiranju rezultata telefonskog glasovanja u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva".

"Nazvali su ga prijatelji i prenijeli mu tu informaciju. Hebrang je to čuo, nije znao ni mogao znati", odgovorio je Sanader SDP-ovcu Marinu Jurjeviću, kojega je zanimalo misli li što učiniti kako bi prekinuo Hebrangovo iznošenje neistina u javnosti

Istaknuvši da je Hebrang već o cijelom slučaju govorio u medijima te da nema što posebno dodati, Sanader je zanimljivim ocijenio kako mu je zanimljivo da je u jednosatnoj televizijskoj emisiji zabilježeno 80 tisuća poziva.

"Zvao sam i ja neke svoje prijatelje, pa i u svijetu, je li to moguće, i nisam dobio pozitivan odgovor. Ipak, sve je moguće, ali sigurno je da Hebrang nije imao drugih saznanja od hrvatskih gledatelja i slušatelja", rekao je Sanader.

Nezadovoljan odgovorom, Jurjević je, podsjetivši na Hebrangovu izjavu da je o navodnom lažiranju saznao od prijatelja iz SDP-a, rekao da je od visokopozicioniranog HDZ-ovca čuo da to nije istina.

Pročitajte više