Sanader će predložiti Vladi Čačijino razrješenje

PREMIJER Ivo Sanader najavio je danas da će Vladi na sljedećoj sjednici predložiti razrješenje pomoćnika ministra unutarnjih poslova za sigurnost Stipe Čačije.

Sljedeća sjednica Vlade održat će se 3. veljače u Splitu.

U Banskim dvorima neslužbeno se pak doznaje da su do takvog ishoda dovele sveukupne dileme koje su se pojavile oko Stipe Čačije, a neposredan je povod bila priča da je Čačija otac 18-godišnjeg mladića kojemu, unatoč sudskoj presudi, ne plaća alimentaciju. Također navode da je premijer Sanader još ranije zatražio da se istraže sve relevantne informacije o Čačiji, da se dobiju podaci iz MORH-a, MUP-a i Visoke vojne škole, s obzirom na to da je o Čačiji bilo kontradiktornih navoda.

U Banskim dvorima također se neslužbeno doznaje da je ministar unutarnjih poslova dobio nalog da poduzme sve mjere kako bi se osigurala zaštita majci izvanbračnog Čačijina sina, a s obzirom na navode da joj se prijeti.

U Vladu je stiglo pismo Sanje Jadrijević, majke 18-godišnjeg Darija Čačije, koje im je ona uputila, a u kojemu tereti Stipu Čačiju za zanemarivanje sina, tj. za osamnaestogodišnje neplaćanje alimentacije .

Kako se doznaje, u Vladi još nemaju kandidata za Čačijino mjesto, no to će se mjesto sigurno popuniti jer je riječ o vrlo odgovornom mjestu prvog čovjeka Uprave za sigurnost, u kojoj radi više od 400 ljudi.

Pročitajte više