Sanader doputovao u Bruxelles

Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je srijedu popodne u Bruxelles, gdje će kao predsjednik HDZa, uz još 11 premijera iz zemalja EUa, sudjelovati na dvodnevnom summitu Europske pučke stranke (EPP).

Na tom summitu u Meiseu, nedaleko Bruxellesa, koji počinje u srijedu navečer, uz Sanadera najavljeno je sudjelovanje i Jana Petera Balkenendea (Nizozemska), Silvija Berlusconija (Italija), Mikulaša Dzurinde (Slovačka), Josea Durao Barrosa (Portugal), Jean-Claudea Junckera (Luxembourg), Kostasa Karamanlisa (Grčka), Lawrencea Gonzia (Malta), Jean-Pierrea Raffarina (Francuska), Juhana Partsa (Estonija), Wolfganga Schuessela (Austrija) i Kjella Magnea Bondevika (Norveška).

Čelnici EPP-a raspravljat će o rezultatima nedavno održanih izbora za Europski parlament, na kojima je njihova stranačka frakcija zadržala vodeće mjesto u parlamentu.

Premijer Sanader će u četvrtak prijepodne sudjelovati na skupu u organizaciji Zaklade Hanns Seidel i govoriti na temu "Put Hrvatske u članstvo EU-a". Nakon toga odgovarat će na pitanja stranih novinara, kojih se dosad prijavilo više od 30.

Nakon toga, hrvatski premijer odlazi na drugi dio summita EPP-a.

U četvrtak će u Bruxellesu istodobno boraviti i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, koji će u sjedištu NATO-a razgovorati s glavnim tajnikom Saveza Jaapom de Hoopom Schefferom, zajedno s ministrima vanjskih poslova Makedonije i Albanije, Ilinkom Mitrevom i Kastriotom Islamijem.

(Hina) xsv ydv

Pročitajte više