Sanader: Drži li Račan hrvatsku javnost za idiote?

PREDSJEDNIK najjače oporbene stranke HDZ-a Ivo Sanader u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" kaže kako "Sunčani Hvar" nije problem na kojem bi mogla pasti vladajuća koalicija. Dodaje kako postoji niz indicija da se na silu htjela provesti privatizacija s jednim kupcem kao budućim vlasnikom.

Sanader kaže da su zakonski vrlo sumnjive okolnosti u cijeloj priči oko prodaje "Sunčanog Hvara", no vjeruje da će se SDP, HSS i HNS opet dogovoriti o nastavku koalicije. Podsjeća da je tako bilo i u slučaju Piranskog zaljeva i sporazuma oko Prevlake.

"Zašto i za čiji račun? Drže li Račan i Vlada hrvatsku javnost za totalne idiote?  I kako misle Račan i SDP objasniti i našoj i stranoj javnosti tu činjenicu da se odjednom pojavio Trgovački sud kao deus ex machina?", pitanja su koja postavlja Sanader.  Dodaje kako se Sud pojavio u "pravi trenutak".

"Raspad po šavovima"

Komentirajući izjavu SDP-ovca Mate Arlovića kako HDZ nije spreman za izbornu utrku jer se " raspada po šavovima", Sanader kaže da nakon što SDP-u nije uspjelo uvjeriti narod da bolje živi samo da toga nije svjestan, sada počinje uvjeravati sam sebe u nešto u što ni sam ne vjeruje.

Poručuje Arloviću da ni sam ne vjeruje u ono što govori, te da bi mu vjerojatno bilo bolje da vodi brigu o svojoj stranci, koja po svim anketama javnog mnijenja i do 8 posto zaostaje iza HDZ-a. Sanader tvrdi da ako netko puca po šavovima, da je to očigledno vladajuća koalicija. Podsjeća da je po svim istraživanjima, ali i po rezultatima ponovljenih lokalnih izbora, HDZ najjača hrvatska politička stranka.

Govoreći o predstojećim izborima, Sanader poručuje da HDZ još nije izišao sa svojim izbornim programom te da će to učiniti kad za to dođe vrijeme i kad to učine i druge stranke.

Pročitajte više