Sanader: Nema opasnosti od prekida suradnje sa SDSS-om

HRVATSKI premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je u srijedu u Beču, gdje sudjeluje na skupu europskih konzervativnih i demokršćanskih stranaka, da nema opasnosti od prekida suradnje HDZ-a i SDSS-a, te da Vlada stoji iza "svog programa kada je riječ o povratku izbjeglica i povratu vlasništva".

Odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara o kritikama koje je Vladi uputio saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, Sanader je rekao da je "razgovarao s Pupovcem", te da mu je on rekao "da ima određenih problema u implementaciji dogovorenog sporazuma (između HDZ-a i SDSS-a)".

"Sutra ću se sastati s njim i čuti preciznije o čemu se radi, ali jasno je da sve ono što smo dogovorili treba biti ispoštovano, jer to je naša politika, to je program hrvatske Vlade, zato poručujem da HDZ i Vlada stoje iza svog programa kada je riječ o povratku izbjeglica i povratu vlasništva", rekao je Sanader, koji u Beču sudjeluje na Studijskim danima Europske pučke stranke (EPP).

Na upit postoji li opasnost od prekida suradnje sa SDSS-om, hrvatski premijer je odgovorio da nema nikakve opasnosti od prekida suradnje.

Pupovac je u utorak u izjavi za hrvatske medije upozorio Vladu da se kasni s povratom bespravno zauzete imovine, da se sporo rješavaju zahtjevi za obnovu, te da se sporo usklađuju statuti lokalnih samouprava s ustavnim Zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Pročitajte više