Sanja Bilač traži Kerumu nezamislivo: Zabranite gradnju na Marjanu!

SANJA BILAČ iz HDZ-a zatražila je da splitski gradski vijećnici donesu odluku o zabrani gradnje na Marjanu dok se ne donese PPPPO. Predsjednica Vijeća Nevenka Bečić oklijevala je koliko je mogla, ipak je u pitanju kapitalni projekt bratove dragane Fani Horvat na Prvoj vodi. 

Da je u Splitu, Kerum bi svakako sam riješio ovu neugodnu situaciju. Zbrisao je danas kod Josipovića pa je Nevenka prisiljena sama vaditi kestenje iz vatre.

Dok je trajala prepirka oko uvrštavanju prijedloga Bilač u dnevni red, uskomešali su se HGS-ovci. Tko se to usudio dovoditi u pitanje šefov projekt na Prvoj vodi? Nevenki je samo to još nedostajalo. Da mora glumiti tetu u vrtiću.

Bilač smirivala Nevenku

U jednom trenu podigla je glas i izvrištala se na svog vijećnika Zorana Jeramaza.

"Izbacit ću vas, ako ne prekinete", zaprijetila je arhitektu Nevenka. Najstariji, a najnestašniji. Kakav će primjer dati mladim Kerumovim sokolima Čeniću i Galiću?

"Smirite se, sve se može mirnim tonom", poručila je Bilač danas vidno nervoznoj Nevenki, kojoj kao da se nekamo žuri.

Opet nema Jurjevića

Zaredali su potom prijedlozi oporbe da se Marjan svakako zaštiti, ali ništa od toga nije uspjelo ući na dnevni red.

Ne čudi, jer su oporbeni redovi vrlo prorijeđeni. Nema HSP-ovca Luke Roguljića, nema ni šefa splitskog SDP-a Marina Jurjevića, a ni "umirovljenice" Milice Cipci. Olakšana je tako situacija Kerumu, no za donošenje proračuna ipak će mu biti potrebno svih 13 ruku. A nema ni Boška Knezovića.

Sve po zakonu

I SDP je tražio da se odgovori što će Kerum napraviti po pitanju gradnje na Marjanu. "Sve što se radi, radi se po GUP-u i pozitivnim zakonskim propisima. Ako se donese drukčije, gradonačelnik će to poštivati. Svjedoci smo medijskog eksperimentiranja na slučaju Prva voda. Ako će se raditi, radit će se po dozvolama i GUP-om. Gradonačelnik štiti i štitit će GUP, kojeg su donijela nadležna tijela RH po prijedlog Gradskog vijeća. Ako se promijeni GUP, to će biti poštovano", odgovorio je u Kerumovo ime zamjenik Jure Šundov.

Pročitajte više