Sastanak ministra Vujića s kineskim ministrom kulture

U TIJEKU održavanja šeste međunarodne ministarske konferencije mreže kulturnih politika ministar kulture Antun Vujić, domaćin konferencije, razgovarao je danas s kineskim ministrom kulture Sunom Jiazhengom.

Obojica ministara složila su se da su politički, gospodarski i kulturni odnosi dviju država vrlo dobri te da se vrlo dobro provodi ugovor o kulturnoj i prosvjetnoj suradnji koji su Hrvatska i Kina potpisale još 1993. godine.

Tijekom posljednjih deset godina Kina i Hrvatska tri su puta potpisale i programe koji obuhvaćaju trogodišnju suradnju koja će se, kako su zaključila obojica ministara, i dalje uspješno provoditi.

Ministar Vujić predložio je razmjenu studenata, odnosno da naši studenti uče kineski jezik i obrnuto, da kineski studenti dolaze učiti hrvatski jezik.

Razgovaralo se i o glazbenoj i likovnoj te općenito umjetničkoj suradnji.

Ministar Vujić izrazio je veliko zadovoljstvo što će iduće godine Narodna Republika Kina predsjedati Međunarodnom mrežom za kulturne politike (INCP). Kineski ministar posebno se zanimao za organizaciju ministarskog sastanka u Opatiji rekavši da će mu itekako poslužiti naša iskustva u organizaciji tako važnog sastanka.

Pročitajte više