SDP: Mi eurofobični? Kosorica i HDZ-ovci su izgubili kompas!

"IZJAVE da SDP želi udaljiti Hrvatsku od Europske unije samo dokazuju da su gospođa Kosor i njena stranka sasvim izgubili kompas", poručila je Milanka Opačić u ime najveće oporbene stranke. Opačić je HDZ-ovcima također poručila kako bi im bilo bolje da se bave problemima hrvatskih građana, a ne SDP-om.

> Hebrang: Kosor je osobnim zalaganjem omogućila Hrvatskoj nastavak EU pregovora

Cijelu svađu je opet započeo Andrija Hebrang, koji je u Saboru razvio teoriju da je SDP želio izglasati nepovjerenje Vladi kako bi zaustavio pregovore s Europskom unijom. "SDP je stranka koja je započela pregovore s EU-om i usmjerila Hrvatsku prema Europi", odgovara Opačić.

Hebrang se posebno referirao na nedavne izjave Vojka Obersnela, riječkog gradonačelnika koji je, prema predsjedniku kluba zastupnika HDZ-a, krunski dokaz da oporbena partija nije proeuropski orijentirana. "Vojko Obersnel samo je pokušavao upozoriti da se u brodogradnji, a i u nekim drugim područjima, nije napravilo ništa i da u EU idemo nepripremljeni", kaže Opačić pa poziva:

"Neka Jadranka Kosor javno kaže što se sve do sada potpisivalo, s kojim rokovima i kojim obvezama. Javnost to mora znati ukoliko želimo da na referendumu za EU zaokruže 'da'. U suprotnom, glasat će za obmanu. Jer EU neće rješavati naše probleme umjesto nas. Oni ostaju naši i nakon što uđemo u Europu."

Pročitajte više