Šef Twitera u obrani pojedinca: Zaštitit ćemo korisnike od vlada

ŠEF Twittera Dick Costolo žustro je stao uz odluku kompanije da se ne gasi njihova stranica tijekom prosvjeda u Velikoj Britaniji te da se vlastima ne otkriva identitet ljudi koji stavljaju poruke.

Govoreći na godišnjem Summitu Web 2.0 u San Franciscu, Costolo se posebno osvrnuo na prosvjede u Velikoj Britaniji kada je govorio o potrebi da Twitter ostane platforma gdje će prioritet biti sloboda govora, čak i u vrijeme građanske nestabilnosti, piše Telegraph.

Više se pisalo o rješavanju problema, nego o izazivanju nasilja

"Jedna od naših najvažnijih vrijednosti je poštovanje i potreba za branjenjem glasa naših korisnika", kazao je Costolo te dodao kako u vezi nereda u Londonu su korisnici više pisali o organiziranju rješavanja problema, nego o izazivanju nasilja.

Costolo tvrdi da je sloboda govora temeljni princip Twittera, dok je moto tvrtkinog Generalnog vijeća - "Mi smo krilo slobodnog govora u stranci slobodnog govora". Prošlog tjedna je potpredsjednica Facebook Europe Joanna Shields, odbacila mogućnost da će vlade moći ugasiti najveću društvenu mrežu.

"Mislim da se to nikada neće dogoditi", kazala je Shields na pitanje kada bi britanski premijer David Cameron mogao "ugasiti" Facebook.

Pročitajte više