Šefica koprivničkog HSS-a i Friščićeva liječnica ostaje u Nadzornom odboru Podravke

"POLITIKA je svugdje prisutna", neuspješno je Ljubo Jurčić pokušao novinarima objasniti po kojem je kriteriju Karmen Antolić, predsjednica HSS-a u Koprivnici i osobna liječnica Josipa Friščića, ostala u Nadzornom odboru Podravke i nakon najavi da će se politika iz njega sasvim izbaciti.

Izgleda da Jurčić ipak nije uspio sasvim očistiti Podravku od političkog utjecaja, ali pomak je ipak vidljiv. Kontrolu nad Nadzornim odborom će, naime, nakon što ih potvrdi skupština dioničara, preuzeti institucionalni investitori. Njih će u NO-u predstavljati šef Uprave obveznog mirovinskog fonda AD Dinko Novoselac, šef Uprave obveznog mirovinskog fonda Erste Plavi Petar Vlaić, Dubravko Štimac iz PBZ-a i Miljenko Javorović iz HMID-a. Na čelu NO-a ostat će Jurčić koji kaže da je Vlada na tom inzistirala.

Jurčić je novinarima također kazao kako je financijska situacija u Podravki trenutno pod kontrolom i dolazi do stabilizacije. Jurčić je rekao kako je iz "afere Spice" otvoren još samo odnos s OTP bankom te najavljuje da će i to biti riješeno do kraja veljače.

Pročitajte više