Šeks primio izaslanstvo zapadne Australije

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u ponedjeljak u Saboru izaslanstvo Zapadne Australije, koje u organizaciji Zapadnoaustralskohrvatske komore boravi u Hrvatskoj od 12. do 18. rujna, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Izaslanstvo, koje uz predstavnike Vlade Zapadne Australije čine i brojni direktori tvrtki, predvodi predsjednik Zapadnoaustralsko-hrvatske komore Brian Rakich.

Pohvalivši dobre bilateralne odnose Hrvatske i Australije, Šeks je istaknuo kako se pružaju mogućnosti za tješnju gospodarsku suradnju koju bi svakako trebalo intenzivirati, posebice imajući u vidu brojno hrvatsko iseljeništvo u Australiji, priopćeno je.

Predsjednik Sabora je izrazio zadovoljstvo što je, uz već postojeću australsko-hrvatsku skupinu prijateljstva u Saveznom parlamentu Australije, u ožujku ove godine u Saboru osnovana i Hrvatsko-australska skupina prijateljstva koja broji dvadesetdevet članova. Šeks je pozvao članove izaslanstva da svojim djelovanjem utječu na ukidanje australskog viznog režima za hrvatske državljane, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Zapadnoaustralsko-hrvatske komore Rakich je istaknuo da među australskim gospodarstvenicima vlada veliko zanimanje za ulaganje u hrvatski turizam te da je obostrano izražen interes za suradnju na području brodogradnje, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xkga ydv

Pročitajte više