Seminar "Građanin, društvo i politika u modernoj demokraciji"

U Opatiji je danas počeo seminar "Građanin, društvo i politika u modernoj demokraciji" kojemu je cilj upoznavanje hrvatskih mladih kadrova s europskom demokratskom političkom praksom.

Skup je okupio 40 sudionika iz područja pravosuđa, medija, gospodarstva, civilnog života, političkih stranaka i javne uprave. Oni će tijekom godine sudjelovati na još nekoliko seminara iz ovogodišnjeg ciklusa, a nakon završnog, koji će se održati u Strasbourgu, dobit će diplome o završenoj akademiji.

Uz razvijanje znanja o europskoj političkoj praksi seminar će, rečeno je, poslužiti i za poticanje međusobnog dijaloga sudionika i suradnje na pitanjima od općeg društvenog interesa.

Organizator seminara je Akademija za politički razvoj, osnovana u Hrvatskoj prošle godine, koja predstavlja program Vijeća Europe za političko obrazovanje u Hrvatskoj.

Predavanja na seminaru u Opatiji održat će Gvozden Flego s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, politički analitičar Davor Gjenero, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski, glavni tajnik IDS-a Emil Soldatić i saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić. Teme predavanja i radionice na seminaru odnose se na programe političkih stranaka, ulogu civilnog društva u modernoj demokraciji, umijeće političkog djelovanja, političke institucije i političke ideologije.

Seminar završava 3. travnja.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više