Seminar o intelektualnom vlasništvu i inovaciji

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji sa Savjetodavnom skupinom za zaštitu i komercijalizaciju intelektualnog vlasništva Ujedinjenih naroda (UN/ECE), organizira od 22. do 24. rujna regionalni seminar "Uloga intelektualnog vlasništva i inovacija u gospodarskom rastu", najavljeno je danas iz Ministarstva. L

Seminar se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Ive Sanadera, a svečano će ga, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, otvoriti ministar Branko Vukelić.

Seminar je stručno-edukativnog karaktera, a okupit će domaće i strane stručnjake iz područja intelektualnog vlasništva, predstavnike nacionalne i međunarodne industrije, te predstavnike Savjetodavne skupine UN/ECE.

Cilj seminara je razmjena iskustava i stjecanje novih znanja o utjecaju intelektualnog vlasništva i inovacija na gospodarski rast industrije, kao i o njihovom utjecaju na poduzetničke centre, tehnološke parkove, učilišta i inovacijske centre.

Prvog dana seminara, u srijedu, 22. rujna, bit će govora o važećim zakonskim okvirima s područja intelektualnog vlasništva, propisima o pravu intelektualnog vlasništva te značaju intelektualnog vlasništva za gospodarstva u tranziciji.

U sklopu drugog dana seminara, 23. rujna, održat će se radionice na temu "Vrednovanje i kapitalizacija intelektualnog vlasništva" i "Transfer tehnologije", dok je treći dan skupa, 24. rujna, posvećen provedbi zaštite prava i intelektualnog vlasništva.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više