Seminar o uključivanju žena s invalidnošću u politički život

"Uključivanje žena s invaliditetom u politički život Republike Hrvatske" naziv je trodnevna seminara koji je danas počeo na Bjelolasici u organizaciji Vladina Ureda za ravnopravnost spolova i Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Cilj skupa, na kojem sudjeluju žene s invalidnošću iz 20-ak hrvatskih udruga, jest osnažiti i potaknuti žene s invalidnošću da sudjeluju u hrvatskom političkom životu, istaknula je tim povodom predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin.

"Seminar smo priredili uoči lokalnih izbora kako bismo upozorili javnost na problem žena s invalidnošću, a njih potaknuli da se uključuju u politički život u svim razinama vlasti", rekla je Štimac-Radin.

Taj skup je dio projekta Vladina Ureda za povećanje broja žena u predstavničkim tijelima jedinica loklane i područne (regionalne) samouprave. Žene su općenito slabije zastupljene u političkom životu, a ženama s invalidnošću kao posebnoj skupini još je teže, rekla je Štimac-Radin.

Na seminaru ćemo predstavnice žena s invalidnošću zamoliti da nam predlože mjere i prioritete za poboljšanje njihova položaja, koje ćemo ugraditi u nacionalnu politiku za promicanje ravnopravnosti spolova za ovu godinu, istaknula je Štimac-Radin.

(Hina) xbma ymć

Pročitajte više