Separatisti: Zapovjednici Azova se nisu predali, i dalje su u čeličani

Foto: EPA

VOĐA samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin rekao je da ukrajinski zapovjednici unutar Azovstala u Mariupolju nisu među onima koji su se do sada predali.

I separatisti i rusko ministarstvo obrane rekli su da se oko 960 branitelja Azovstala predalo. Neki su odvezeni u bolnice, ali većina je autobusima odvezena u bivšu kažnjeničku koloniju u odmetnutoj regiji.

Donjecka novinska agencija citirala je Pušilina: "Trenutačno nema najviših zapovjednika, oni nisu otišli. Ali ovo je za sada."

Rusija: Predalo se 959 ukrajinskih boraca

Rusija je ranije objavila da se od ponedjeljka predalo ukupno 959 ukrajinskih boraca, uključujući 80 ranjenika, iz bunkera i tunela ispod čeličane Azovstal u Mariupolju. Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su se u posljednja 24 sata predala 694 ukrajinska borca, među kojima pripadnici pukovnije Azov, uključujući 29 ranjenika.

Prema istom izvoru, 51 ranjenik smješten je u bolnici u Novoazovsku, naselju koje kontroliraju Rusi i njihovi separatistički saveznici. Ministarstvo nije ništa reklo o tome kakva će biti sudbina zarobljenika.

Pročitajte više