Sin čovjeka koji je zatvoren zbog poruke biskupu Košiću: "Moj je otac heroj, on je hrvatski Che Guevara"

Foto: Hina

SIN 70-godišnjeg Ilije Komšića kojeg je policija privela jučer u Tisnom zbog prijetnji na Facebooku, upućenih sisačkom biskupu Vladi Košiću, rekao je kako je ponosan na oca, prenosi Šibenik.in.

"Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna. Moj otac za mene je heroj, on je hrvatski Che Guevara", komentirao je Denis.

Ilija je danas pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

"Meni još nije potvrđeno da je otac pušten da se brani sa slobode i nikakve detalje još nemamo. Čuo sam se ranije s njim i rekao mi je da su ga iz sisačke policijske postaje pustili u šlapama, kratkim hlačama i sa 177 kuna u džepu! Mene je zvao da mu sredim prijevoz, pa sam preko interneta pogledao kada ima autobus za Šibenik kako bi se mogao vratiti kući. On se, usprkos svemu, drži jako dobro, pitao je kako smo mi doma", kaže sin Denis.

"Iskreno, ja bih htio da ga optuže. Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna! Postupak protiv mog oca je postupak protiv svih građana i protiv slobode govora. Vrijeme je da se Crkva makne iz javnosti jer joj tamo nije mjesto. Neka lijepo propovijeda riječ Božju! Cijela naša obitelj je uz oca, on je za nas heroj, hrvatski Che Guevara", kazao je Denis Komšić.

Klarin: Košić provocira

Načelnik Općine Tisno ističe kako je do cijelog slučaja došlo jer biskup Košić namjerno iritira i provocira hrvatsku javnost.

"Potpuno je nepotrebno da čovjeka od 70 godina zbog Facebook komentara transportiraju u 400 kilometara udaljen Sisak i sada ga opet vraćaju nazad. Biskup Košić iritira i namjerno provocira svekoliku hrvatsku javnost, pa se ovakve i slične reakcije starijih ljudi koji su bili branitelj mogu očekivati i dalje. Za mene je komentar napisan na Facebooku isti kao i onaj izrečen na ulici. Ovu situaciju smatram potpunom institucionalnom glupošću i bilo bi dobro da se ubuduće izbjegnu ovakvi igrokazi da bi se pokazala nadmoć biskupa Košića. Potpuno je suludo što je uopće do ovoga došlo i treba se zapitati zašto je došlo. Zašto prijetnje nisu upućenje recimo šibenskom, dubrovačkom ili riječkom biskupu, je li se to biskup Košić zapitao", kazao je Ivan Klarin.
 

Pročitajte više