Sin žrtve potresa u Kraljevu: Nekoliko minuta sam slušao oca kako zapomaže prije smrti

U JUČERŠNJEM snažnom potresu u Kraljevu u Srbiji, koji se osjetio i u cijeloj regiji, poginule su dvije osobe, dok je treća žrtva umrla od infarkta koji je bio izazvan strahom zbog podrhtavanja tla.

Natalija i Siniša Tašić iz Kraljeva su poginulu, dok je starica iz Mrčajevaca preminula od srčanog udara, najvjerojatnije izazvanog zbog potresa. U potresu magnitude 5,4 stupnja koji je jučer u 1.58 sati pogodio Kraljevo, ozlijeđeno je više od 100 ljudi. Susjed nesretnih Tašićevih, Ivan Stojnić, ispričao je Blicu kako se cijela drama odvijala.

"Pružio je ruku i tada je ploča pala na njega"  

"Nemojte me ništa pitati, tri godine neću spavati zbog onog što sam jučer vidio i doživio. Čovjek je pružio ruku i onda je ploča pala na njega. Vidio sam tu ženu malo dalje kako je prekrivaju beton i cigle", kazao je Stojnić te dodao kako im nije mogao pomoći, jer se kuća rušila. Ivan je u trenutku potresa s obitelji potrčao na ulicu te je tada shvatio da se u susjedstvu događa prava drama.

"Vidjeli smo da je krov počeo propadati i čuli kako njihov sin, koji je ozlijeđen pobjegao iz prizemlja, pokušavao dozvati roditelje i vikao im je da pobjegnu iz polusrušene kuće", rekao je Stojnić te dodao da se uhvatio za žlijeb i popeo se do prve ploče na koju je već bila pala krovna konstrukcija. "Siniša je pokušao pružiti ruku, ali je bio prikliješten ispod greda i ruševina kuće. Malo dalje u stolici sam vidio ženu prekrivenu dijelovima krovne konstrukcije", kazao je susjed i dodao da je žena doslovce bila sravnjena s podom.

" Čuo sam oca kako zapomaže nekoliko minuta, a onda se ništa nije čulo"

Nakon drugog udara, Stojnić je odustao od spašavanja. Sin Ivica Tašić je sa sestrom Maricom jučer primao sućut u jezivom ambijentu srušene kuće. U trenutku potresa Ivica je spavao u prizemlju kuće. "Kad sam čuo pucanje, pokušao sam doći do njih, ali se sve srušilo. Čuo sam oca kako zapomaže nekoliko minuta, a onda se ništa nije čulo. Znao sam da mu nema spasa", kazao je Ivica i dodao kako je kroz prozor vidio mrtvu majku koju je pritisnuo dio urušene ploče.

Pročitajte više