sindikat državnih službenika odbacuje filipovićeve optužbe na račun svojih članova

Podružnica Sindikata državnih službenika u Ministarstvu prosvjete i športa odbacila je danas optužbe predsjednika Hrvatskog školskog sindikata Preporod Vinka Filipovića na račun službenika bivšeg Ministarstva prosvjete.

Filipović je nedavno na konferenciji za novinare predložio novom ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu "provjetravanje" kojim bi u bivšem Ministarstvu prosvjete trebalo "promijeniti sve osim namještaja" jer je tu "kadar prikladan po svemu osim po stručnosti".

Na temelju čega Filipović gradi svoje "nebulozne" tvrdnje, kada sasvim sigurno ne poznaje rad službi Ministarstva prosvjete, kaže se u priopćenju Sindikata državnih službenika.

Radi se o "liječenju kompleksa malog predsjednika malog sindikata" jer Filipović je jedan od rijetkih sindikalnih čelnika kojega dosadašnji ministri prosvjete jedva da su i primili, a kamo li ga uzeli za ozbiljna sugovornika ili s njim nešto potpisali, drži Sindikat državnih službenika.

Izbor vremena napada na djelatnike Ministarstva prosvjete također nije slučajan jer do njega dolazi kada novi ministar preuzima dužnost i imenovani su državni tajnici za obrazovanje pa im Filipović svojim objedama i lažima želi sugerirati da dolaze među neradnike i nestručnjake.

On želi osramotiti te pred javnošću i novim dužnosnicima ocrniti djelatnike bivšeg Ministarstva prosvjete, a sam se dodvoriti novoj vlasti, tvrdi Sindikat državnih službenika.

Pročitajte više