Sindikat Preporod poziva članove i građane na prosvjed radnika Sljemena

Hrvatski školski sindikat Preporod pozvao je danas svoje članove, članove svih sindikata i ostale građane da se pridruže prosvjednom skupu radnika Sljemena koji je najavljen za sutra na Markovu trgu.

Prosvjed radnika Sljemena izvrstan je primjer nemoći institucija pred pohlepnim pojedincima koji su izmakli svakoj institucionalnoj kontroli, tvrdi se u priopćenju Preporoda.

"Radnici Sljemena izabrali su za mjesto prosvjeda pravu adresu jer je s lijeve ili desne strane Trga svetog Marka poteklo sveukupno privatizacijsko zlo koje je unesrećilo sadašnje i buduće naraštaje".

Primjer Sljemena pokazuje kako su se hrvatski tajkuni toliko osilili da ne prežu ni od ponižavanja najviših dužnosnika Vlade i Ureda za socijalno partnerstvo, smatra sindikat.

Političari su tajkunima bili neophodni dok se nacionalno bogatstvo osvajalo, a sada kada je sve manje-više osvojeno, nemaju vremena zamarati se pričicama političara o socijalnoj državi, poštivanju zakona i radničkim pravima, kaže se u priopćenju.

"Dok su se u nekim ranijim prigodama barem crkvena vrata znala otvoriti prosvjednicima, sada su radnici Sljemena prepušteni na milost i nemilost suncu i kiši, a gradski moćnici su ih čak ogradili žutim trakama kako bi političari s obje strane Markova trga mogli nesmetano iz svojih skupocjenih automobila stizati do udobnih saborskih fotelja".

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više