Sindikat vozača u "Croatia busu" traži od MUP-a da ukloni prosvjednike

SINDIKAT vozača i automehaničara u "Croatia Busu" zatražio je danas od MUP-a da ukloni prosvjednike iz kruga te tvrtke ili će od 17. ožujka organizirati "žestoke sindikalne akcije".

Oko 150 radnika "Croatia Busa" zahtijeva da ih primi ministar unutarnjih poslova Šime Lučin, te da policija udalji iz kruga "Croatia Busa" prosvjednike koji im onemogućuju normalni rad.

Predstavnici sindikata koji podržava direktora "Croatia Busa" Trpimira Sulića tvrde da 340 radnika ne može ući u krug tvrtke u Heinzelovoj ulici jer ih provocira skupina bivših zaposlenika, koji su gotovo 130 dana blokirali ulaz u tu tvrtku.

Prošloga tjedna prosvjednici su prihvatili odluku zagrebačkog Općinskog suda i deblokirali ulaz, ali je u krugu tvrtke ostalo još 14 nezadovoljnih radnika čija imena nisu bila navedena u sudskom nalogu.

Sindikalci optužuju policiju za samovoljno tumačenje zakona jer je odbila postupiti po zahtjevu sudskog ovršitelja da se iz kruga tvrtke maknu svi prosvjednici.

Optužili su i premijera Ivicu Račana jer podržava prosvjednike koji su blokirali tvrtku.

"Zbog nepredvidljivosti prosvjednika vozači se boje ući u tvrtku", tvrdi predsjednik sindikata Marijan Božičević.

Dio nezadovoljnih radnika "Croatia Busa" blokirao je ulaz u tvrtku početkom studenoga optužujući Sulića i njegovu obitelj za niz nezakonitih radnji, poput poslovanja na crno i protuzakonitog preuzimanja radničkih dionica.

Pročitajte više