Sinj: Osnovana gradska organizacija Hrvatskog bloka

U Sinju je večeras osnovana gradska organizacija stranke Hrvatski blok pokret za modernu Hrvatsku (HB), u nazočnosti predsjednika stranke Ivića Pašalića.

Hrvatskom bloku u Sinju pristupilo je 130 članova od kojih je na Osnivačkoj skupštini, uz mnoge goste i znatiželjnike, bilo njih oko 120. Izabran je Izvršni odbor od sedam članova, a za predsjednika gradske organizacije izabran je inž. Petar Župić.

Obraćajući se nazočnima na osnivačkoj skupštini, Ivić Pašalić je ocijenio da je Hrvatska u katastrofalnom stanju.

´Dvije najjače političke stranke u Hrvatskoj sve više sliče jedna drugoj, kao jaje jajetu. Dodvoravaju se svjetskim silama, a njeni čelnici pred izbore traže potporu elita tih država. Za razliku od njih, mi tražimo potporu hrvatskog naroda i birača te pozivamo sve nama srodne stranke da budemo zajednička snaga koja će spriječiti da crveni ostanu na vlasti´.

´Hrvatska se danas nalazi u jednakom problemu kao i na samom početku stvaranja države´, ocijenio je Pašalić, koji smatra da za lošu situaciju ništa manje od predsjednika SDP-a Ivice Račana nisu odgovorni ni predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić i predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Pročitajte više