Sinj: Unatoč sušama na cetinskom području nema problema s vodoopskrbom

U CETINSKOM području, jednom od najbogatijih prostora izvorskim vodama u Hrvatskoj, unatoč dugotrajnoj suši koja je bitno smanjila izdašnost rijeke Cetine i njenih pritoka, vodoopskrba uspješno funkcionira, doznaje se u tamošnjim komunalnim poduzećima.

Nema potrebe za uvođenjem mjera redukcije, kažu u komunalnim poduzećima Sinj i Vrlika, u čijem su sastavu četiri crpne stanice iz kojih se vodom opskrbljuju sva naselja s područja Cetinske krajine, s oko 50.000 stanovnika, te nekoliko sela u splitskom zaleđu.

Izvori Ruda, Kosinac i Šilovka, na kojima su zahvati istoimenih crpnih stanica, imaju izdašnost dovoljnu za normalan rad tih crpki koje u vodovodni sustav na dan daju 20.000 kubičnih metara vode.

Slično je i na vrličkom području, gdje je prije dva dana i posljednje naselje dobilo tekuću pitku vodu. Potrošnja je povećana za nekoliko puta na tom prostoru, a izdašnost izvora Vukovića vrelo, s kojega vodu uzimaju vodovodi Vrlika i Kijevo, kao i Punionica pitke vode "Lacus" u potpunosti zadovoljava potrebe sva tri korisnika, kažu komunalci.

Pročitajte više