Sinjski manijak Bulj: Nakon vizije sam otišao na policiju, ali ne mogu objasniti svoje ponašanje

SINJANIN Ivan Bulj, koji je nedavno nepravomoćnom sudskom presudom osuđen na 27 godina zatvora zbog ubojstva 16-godišnje Anđele Bešlić, dao je bizaran intervju tjedniku Globusu, u kojem je ustvrdio da je nevin, a za svoje zatvaranje optužio je sve i sva – od policije peeko svjedoka do istražnog suca.

Globusov novinar jedva je uspio dobiti intervju s Buljem, budući da je ovaj tražio da se razgovor snima s dva diktafona, kao i autorizaciju intervjua. No, nakon duljeg uvjeravanja odvjetnika Vukičevića, Bulj je ipak pristao na intervju.

Bulj je na razgovor s Globusovim novinarom došao s gomilom dokumentacije – zapisnika sa suđenja, kaznenim zakonom, Ustavom RH te primjercima Novog i Starog zavjeta, kojima je mahao zaklinjući se Bogom da je nevin.

U razgovoru je Bulj još jednom ustvrdio kako je nevin, te kako je na dan kad je ubijena Anđela Bešlić bio kod kuma, a njegov automobil Renault 4 bio je kod automehaničara.

No, i površni će čitalac uočiti ogromne rupe u Buljevoj obrani, a naročito je zanimljiva njegova tvrdnja da se 9. travnja 2002, nakon što je dan ranije doživio "viziju", odlučio otići na policiju.

Bulj se ne može sjetiti detalja tog razgovora u policiji, ali je nakon toga Bulj i službeno osumnjičen za ubojstvo Anđele Bešlić.

"Pa vidite, nisam ja psihijatar. Ja ne mogu objasniti svoje ponašanje u svakom trenutku. Vidite ja sam otišao u policiju. Točno. A je li sramota otići u policiju? Pa postoji i akcija "Policajac u zajednici", koju ja podržavam." - neuvjerljivo je kazao Bulj.

Osuđeni ubojica je za "sumnjiv sudski proces" optužio gotovo svakoga uključenog u proces, a posebice sinjsku policiju, istražnog suca Stanka Grbavca, te svjedoke čije su ga izjave teretile.

Za kraj je Bulj ostavio još jednu, blago rečenu, bizarnu izjavu.

"Tvrdim da govorim istinu, stoga nikome ne dopuštam da me zove ubojicom pokojne Anđele Bešlić. Onaj tko to izgovori, budite sigurni, bit će tužen. Vitez ili razbojnik, neka iznađu." - ustvrdio je Bulj.

Pročitajte više