Širi se zaraza u Srbiji: Drugi slučaj svinjske gripe potvrđen kod četverogodišnjakinje

SRPSKI ministar zdravlja Tomica Milosavljević potvrdio je danas da je otkriven i drugi slučaj zaraze H1N1 kod naših istočnih susjeda, a nova pacijentica je četverogodišnjakinja iz Sombora.

Malena Somborka je s majkom 22. lipnja doputovala iz Australije, a sada je na liječenju u klinici u Somboru. Djevojčica je jučer dobila vrlo visoku temperaturu, oko 39 stupnjeva, a počela je i kašljati te joj se zacrvenilo grlo, piše B92. "Zdravstveno stanje djevojčice je stabilno, a epidemiološka ispitivanja su u tijeku", rekao je Milosavljević.

Prvi slučaj svinjske gripe u Srbiji: Zaraženi Crnogorac došao iz Hrvatske

Jučer je objavljeno kako je zabilježen prvi slučaj zaraze virusom H1N1 u Srbiji, a ona je pronađena kod muškarca koji je od 19. do 22. lipnja bio u Argentini. Ono što može zabrinjavati je što je taj 29-godišnji Crnogorac do Beograda došao iz Zagreba. Trenutno je njegovo zdravstveno stanje stabilno te se liječi u Kliničkom centru Srbije.

"Pacijent ima početnu upalu pluća i očekujemo da ne dolazi do pogoršanja zbog tretmana koji dobiva. On se nalazi u poluizolaciji", rekao je direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec. Svi ljudi koji su s njim bili u kontaktu pod posebnim su nadzorom.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više