sisak: đula-rušinović predstavila listu u 6. izbornoj jedinici

Nositeljica Nezavisne liste u devet izbornih jedinica Đula RušinovićSunara večeras je u Sisku predstavila svoju kandidacijsku listu u VI. izbornoj jedinici na kojoj je prva Jadranka Budetić iz Kutine.

Rušinović-Sunara je istaknula da se "program njezine neovisne liste temelji na neovisnosti stručnjaka i struke o politici, dokidanju podobnosti i ukidanju partitokracije, na partnerstvu i ravnopravnosti spolova u društvu i obitelji".

Navela je da će se njezina neovisna lista u donošenju državnog proračuna zauzimati za zdravlje i obitelj te kako "im je najvažnija zdrava obitelj i zdravi odnosi u zajednici, zasnovani na humanim načelima". "Ako država ne može naći novac za zdravlje i obitelj, onda nam i ne treba", izjavila je.

Osvrnuvši se na reformu zdravstva, ocijenila ju je "neuspješnom i promašenom", rekavši da je jedina vidljiva bila akcija borbe protiv ovisnosti pušenja". Podsjetila je da je predložila zakon o zaštiti pacijenata, ali nije prošao "jer to nije bilo u interesu farmaceutskog lobija, tako da pacijenti nemaju zaštite od 'Baxtera' i sličnih proizvođača medicinskih proizvoda i opreme".

Na neovisnoj listi u devet izbornih jedinica nalazi se 126 kandidata, od kojih su dvije trećine žene, istaknula je, dodavši kako im je cilj da neovisne žene uđu u Sabor, "jer će one, oslobođene partitokratske stege, najbolje zastupati Hrvatsku i glasovati za svoju djecu i njihovu bolju i sretniju budućnost".

(Hina) malj vkn

Pročitajte više