sisak - priredbom završeno druženje braniteljskih udruga bošnjaka

Priredbom "Večer sevdaha i bošnjačkog stvaralaštva" večeras je u Sisku završena cjelodnevna kulturna, sportska i gospodarska manifestacija povezivanja Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Sisačkomoslavačke županije i Unskosanskog kantona iz kojeg potječe najveći dio Bošnjaka koji žive u Sisku i okolici. L

Priredbu, održanu u velikoj dvorani Rafinerijskog doma, organizirala je Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Siska.

Kulturno-umjetnički program izvela su kulturno-umjetnička društva, glazbene skupine, glazbenici i glumci amateri iz općine Cazin i Unsko-sanskog kantona u Bosni i Hercegovini.

Nazočne je u ime organizatora pozdravio predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Besim Eminić, a čestitke organizatorima i njihovim gostima, zahvale Gradu Sisku kao pokrovitelju i INA Rafineriji nafte Sisak kao donatoru manifestacije, uputili su kulturni ataše Veleposlanstva Republike Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Sulejman Vlajkić, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske Hamdija Malić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Sisačko-moslavačke županije Ismet Isaković, te načelnik Općine Cazin Zuhdija Zizdarević.

Priredbi su bili nazočni predstavnici političkog i vjerskog života Unsko-sanskog kantona Jasminka Durić, Udruženja logoraša Cazin, kao i predstavnici Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska.

Izaslanstvo Unsko-sanskog kantona i Općine Cazin, te sisačko-moslavačke Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata primio je gradonačelnik Siska Dinko Pintarić. sa suradnicima.

(Hina) malj jn

Pročitajte više