Sisak: Voditelj misije UNHCR-a u Hrvatskoj kod gradonačelnika

VODITELJ Misije UNHCR-a u Hrvatskoj Oluseyi Bajulaiye danas je u Sisku zahvalio sisačkom gradonačelniku Dinku Pintariću i suradnicima na pomoći u organiziranju prihvatilišta za azilante u bivšem prognaničkom naselju u Šašinoj Gredi kod Siska.

´Prihvatni centar za azilante u Šašinoj Gredi privremen je i njime UNHCR pomaže Vladi dok se ne osnuje državni dom za azilante´, rekao je Bajulaiye na današnjem prijamu kod gradonačelnika Pintarića.

Zahvalio je u ime Misije UNHCR-a gradu Sisku i na pomoći u smještaju ljudi u azilantsko prihvatilište.

´UNHCR dobro surađuje s gradom Siskom u svemu što tiče rada sisačkog Ureda UNHCR-a, koji pomaže nevladinim dobrotvornim udrugama s tog područja da ostvaruju svoje humanitarne projekte, a Regionalnom uredu za prognanike i izbjeglice u Sisku tehnički pomaže u smještaju povratnika i naseljenih Hrvata iz BiH´, rekao je voditelj Misije UNHCR-a. Dodao je da se na to područje, po podatcima UNHCR-a, vratilo 2700 Srba.

´UNHCR dobro surađuje i s Vladinim Uredom za prognanike i izbjeglice u uklanjanju administrativnih zapreka povratku´, rekao je Bajulaiye. Dodao je da je UNHCR u suradnji s nekim vladama donatorima i privatnim tvrtkama na tom području prošle godine započeo pokusni projekt gospodarske pomoći povratnicima i njihovu zapošljavanju.

Gradonačelnik Pintarić je u ime grada Siska, svih povratnika i izbjeglica sa sisačkog područja zahvalio Uredu UNHCR-a u Sisku i Misiji UNHCR-a u Hrvatskoj na kvalitetnoj i korektnoj suradnji, povjerenju i međusobnu razumijevanju.

Pročitajte više